ادويه ها از قسمت هاي مختلف گياهان همچون ريشه، دانه و ميوه گرفته مي شوند و به منظور طعم دهي و رنگ دهي در غذاها و نوشيدني ها استفاده مي شوند.
ادويه ها به دو دسته كلي تقسيم ميشوند.دسته اول از قسمت سبز گياهان مانند برگ ها و گل ها تهيه مي شوند و قسمت دوم عموما تهيه شده از ريشه و دانه ها هستند.
علاوه بر غذاها و نوشيدني ها، ادويه ها استفاده دارويي، آرايشي و بهداشتي نيز دارند.
معروف ترين و گران ترين ادويه در دنيا زعفران است كه از گلي از تيره ي زنبقيان به دست مي آيد.
به دليل قيمت بسيار بالاي زعفران به آن طلاي سرخ نيز گفته ميشود.
زعفران يكي از ادويه جات گياهي است كه اگر به ميزان مناسب استفاده شود ميتواند نشاط آور و شادي آفرين باشد. اما مصرف بيش از حد اين چاشني نيز ميتواند سبب ترشح سم و ايجاد عوارض جانبي همچون بي اشتهايي، ايجاد اختلال در فعاليت كليوي، ايجاد بي حسي، كاهش ضربان قلب و حالت تهوع شود.
اين گياه گرم و خشك خواص پزشكي بسياري از جمله كنترل ديابت و درمان بيماري هاي اعصاب دارد و مهمترين ويژگي آن در كنار عطر و بوي عالي، تاثير بر علائم افسردگي است. همچنين در طب سنتي از زعفران به عنوان تقويت كننده معده و براي از بين بردن نفخ شكم و تسهيل درهضم غذا استفاده مي شود. بهترين نوع اين ادويه در مزارع زعفران ايران كشت و توليد مي گردد.
پنجشنبه ۰۴ مهر ۹۸ | ۱۲:۴۱ ۹۳ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است